nedelja, 1. marec 2015

KORUZNA JUHA

Sladka, a vseeno toliko drugačna, da jo je preprosto potrebno poskusiti.




   Sestavine:
  • koruza
  • 1,5l jušne osnove
  • česen
  • čebula 







V kolikor imamo koruzo v konzervi, konzervo odpremo in koruzo odcedimo. Za juho lahko uporabimo tudi svež storž. Olupimo in na drobno sesekljamo majhno čebulo in dva stroka česna. Med tem si pripravimo še jušno osnovo. V loncu najprej popražimo čebulo, vmes dodamo česen in pustimo,da narahlo potemni. Dodamo koruzo in pražimo še kakšno minuto. Vmes premešamo. 




Čas kuhanja juhe je 30min. Postopoma mešamo in dodajamo jušno osnovo. Kuhamo na zmernem ognju. Po 30min del juhe odstranimo in zmiksamo z paličnim mešalnikom. Zgoščeno koruzo vlijemo nazaj v lonec, vse skupaj premešamo, pustimo kuhati še kakšno minuto in koruzna juha je končana.



Sama sem v juho dodala kot okras in okus narezano zeleno in rdečo papriko.



Dober tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar