torek, 17. marec 2015

LENOBNI DNEVI


Polna elana se zaženem v novo stvar, pri tem porabim kupček denarja, ki bi ga ob boljšem premisleku lahko bolje porabila, zavzeto delam teden, dva, mesec, pride lena sobota, sledi nedelja, lenobnost se razvleče čez cel naslednji teden, mesec, potem pa se »tepem« po glavi, kako nesmiselno je bilo porabiti denar. Pri tem ugotovim, da je moj trud, ki sem vlagala v mesec zdaj izpuhtel. Mislim da nisem edina, ki se je kdaj opekla z napačno naložbo ali premalo vztrajnosti. 

Sem tip človeka, ki si ne sme privoščiti daljšega počitka beri (2-3 dni), saj se ta počitek lahko razvleče zeeeloooo dolgo. Zame so najhujši prav vikendi. Sobota, nedelja. Kadar ni dela, je večina od nas doma. Imamo čas za pripravo okusnega kosila, kdaj pa kdaj se odločimo za peko peciva, dobimo obiske, mize so polno obložene. Se mi zdi, da za vikend druga kot jemo ne počnemo. Naše telesne aktivnosti so na minimumu, premik iz fotelja, k mizi in nazaj.Oh ja, tista omarica s sladkarijami in slanim pecivom nas še kako kliče. 

Velikokrat se zalotim, kak tavam v kuhinjo, odpiram predale, hladilnik, iščem kaj mikavnega pa čeprav nisem lačna. Kolikokrat sem prosila in upala da bi vikende preprosto ukinili. Zaradi napornega tedna, si med vikendom privoščimo oddih tudi od telesnih aktivnostih. Zasledila sem da, je predvsem v petek popoldne in zvečer fitnes skoraj prazen, enako je na skupinskih vadbah, sobota in nedelja sta tudi osiromašena.

Ne misliti, da ne privoščim lenobnih dni, te še opevam. Dajem le v razmislek opcijo, da bi naredili premik svojih lenobnih dni. 

Sama sem to preizkusila. Svojo vadbo sem organizirala tako, da telovadim tudi ob sobotah ali nedeljah. Moj  lenobni dan je četrtek, dan za pregreho pa je poleg tega določen še za sredo. Tako se izognem prenažiranju in pretiranemu ne delu med vikendi. Sama imam srečo, da velikokrat delam še med vikendi, tako me ni doma, hladilnik in omarica pa sta od mene oddaljeni kilometre :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar