ponedeljek, 16. marec 2015

ZELENJAVNI POLPETI

Recept je enostaven, preprost in zrav. Prednost recepta je, da lahko maso pripravimo v naprej in jo nato pustimo v kolikor nam čas ne dopušča takojšnje peke. Polepete lahko jemo, tako za malico, kot prilogo ali posabezno jed za kosilo ali večerjo.

      SESTAVINE:
  • sveža špinača
  • česen
  • čebula
  • ovseni kosmiči
  • vegeta po želji
  • peteršilj
  • majaron
  • timijan 
  • bazilika
  • jajce
  • zelenjava po želji 
  • sol


Najprej olupimo in narežemo česen in čebulo, na drobne koščke nato narežemo še izbrano zelenjavo. Sama sem izbrala papriko in korenje. Svežo špinačo umijemo, jo nato skuhamo. Špinače ne kuhati več kot 10 min. V tem času na olju popražimo čebulo, dodamo česen, nato vso ostalo zelenjavo. Vse skupaj na rahlo popražimo.Umaknemo iz ognja in počalamo da se zelenjava malce ohladi. ko je špinača kuhana, jo dobra odcedimo.





V drugi posodi ubijemo jajce, dodamo malo koriandra, timijana, bazilike, petršilj in ščepec soli ter noževo konico vegete. Vegeta  ni obvezna. Dodamo zelenjavo in špinačo. Na koncu dodamo ovsene kosmiče. dodatje 4 žjedilne žlice ovsenih kosmičev, v kolikor ugotovite da je masa pretekoča, dodajte še več ovsenih kosmičem. Vse sestavine zmešamo v maso in iz nje oblikujemo polpete. Velikost je prepuščena vam.  Ko oblikujete polpete vam masa ne sme razpasti.



V ponvi segrejemo olje (alternativa sončničnemu olju je kokosova mast), polpete pečemo toliko časa, dokler na obeh straneh ne dobijo lepe rjave barve.

Polpete postrežemo kot prilogo ali samostojno jed. 



Dober tek :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar