torek, 3. marec 2015

RUNNING APPS

Zima odhaja, pomlad pa prihaja. Topli in sončni dnevi so kot nalašč za zuanje aktivnosti. Med najbolj priljubljene spada tako kolesarjenje kot tek. Kot sama nekakšna "devica" v svetu tekačev, sem za svoje prve tekaške korake pomoč našla v aplikacijah za telefone. Predstavila vam bom najbolj  priljubljene tekaške aplikacije.

Kot prvo bom predstavila RunnKeeper.


Gre za brezplačno mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako v App store kot v Google play. V kolikor vam osnovna aplikacija premalo, vam je na voljo nadgradnja, ki jo je seveda potrebno plačati. Spletna aplikacija je povezana z spletno stranjo, kamor se prijavite z ustvarjenim računom, kjer si lahko pogledate svoje napredke, svoje aktivnosti, dosežke lahko delite tudi z drugimi uporabniki, seveda če to želite.


Aplikacija je zelo enostavna za uporabo. Imate osnovne nastavite, kjer vpišete osnove podatke, meni je zelo poenostavljen. Aplikacija vam je na voljo tako pri teku kot pri drugih aktivnostih. Lahko si določite tudi vaše osebne cilje, si naredite opomilnik in aplikacija vas bo pravočasno opozorila na vašo vadbo ali aktivnost in plan, ki ste si ga izbrali. 



 Aplikacija vam nudi izbiro  treninga in kakšni so vaši cilji, pa naj si bo to izguba kilogramov ali želja po pripravah za kakšen maraton. RunKeeper vam omogoča izbiro treningov, ki so v naprej pripravljeni, vas vodi in vsakodnevno opozarja ali imate pavzo in kakšen trening morate narediti.  V kolikor imata željo samo tekati brez kakšnih treningov ali želite da so rezultati drugih aktivnostih zbranih na enem kupu, vam aplikacija omogoča manualni vpis podatkov. 



 Vse vaše aktivnosti se shranjujejo. Ves čas imate na voljo pregled vseh dosedanjih aktivnosti.




Po končani aktivnosti se vam izpiše koliko kilometrv in časa ste tekli, koliko kalorij ste pri tem porabili  (glede na meritve s pasom za srčni utrip, je prišlo do minimalnega odstopanja 10 kcal), kakšna je bila vaša povprašna hitrost. Podrobno vam prikaže vsak pretečen kilometer. Med samim tekom, v kolikor si nastavite, vas aplikacija zvočno opozarja na 5min z temi osnovnimi podatki. Viden je tudi zemljevid vaše tekaške poti. 



Sama sem aplikacijo začela uporabljati v juniju 2014. Z aplikacijo sem zadovoljna, mojim začetnim potrebam je zadostovala, ima enostaven in razumljiv meni. Najboljša stvar te aplikacije pa mi je prav gotovo sprotno informiranje med samim tekom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar