Za 6 pirinih palačink potrebujemo:
- pirino moko 125g
- 1 jajce
- mleko 250ml
- noževa konica soli
- noževa konica sladkorja/ po želji lahko uporabimo vanili sladkor
Nadev:
- piščančje/puranje/govejo meso ali ribe
- grah
- koruza
- korenje
- čebula
- kisla smetana
Vse sestavine zmešamo, da dobimo lepo maso. Maso pustimo stati, medtem se lotimo nadeva.
Čebulo narežemo na večje kose, v njej popečemo meso, dodamo grah, koruzo in korenje. Po želji lahko dodate zelenjavo po svojem okusu. Po koncu kuhe dodamo kislo smetano. Vse skupaj na rahlo zmiksamo, da dobimo rahlo tekočo zmes. Po končanem nadevu, segrejemo ponev, dodamo malo olja in palačinke spečemo. V kolikor vam bo masa pregosta in imate raje tanjše palačinke, masi dodatje mleko.
Spečene palačinke namažemo z nadevom, jih zvijemo in na rahlo pomažemo z kislo smetano. Palačinke nato na hitro povaljamo v drobtine in jih v ponvi na rahlo popečemo. V ponvi so palačinke le toliko časa, da drobtine dobijo lepo rjavo barvo. Pri tem pazimo, da nam ne zgorijo.
Po želji zraven palačink serviramo solato, sama imam najraje domačo rdečo peso.
Dober tek
Ni komentarjev:
Objavite komentar