Za pripravo potrebujemo:
- česen
- krompir
- korenje
- svežo špinačo ali ohrot
- mleto rdečo papriko
- vegeto
- sol
- olje
Strok česna olupimo, zmečkamo, dodamo malo rdeče paprike, vegete, soli in 3
kapljice olja. Začimbe lsahko dodajate poljubno. Vse skupaj zmešamo in pustimo. Med tem olupimo krompir in
korenje. Krompirja ne peremo, ampak ga samo obrišemo, da ohranimo njegov
škrob. S strgalom ju narežemo na tanke rezine. Narezane položimo na
pekač, jih na rahlo osušimo. Na krompirjeve rezine namažemo prej
pripravljeno mešanico. Nato operemo svežo špinačo, jo dobro posušimo in
položimo na pekač. Korenje in špinačo na rahlo osolimo.
Pekač damo v
naprej segreto pečico, na 180 C°. Pečemo ali bolje rečeno sušimo cca
10-15min. Špinačo vzamemo ven po 8-10min. Korenje in krompir se bosta
pekla malo dlje, odvisno je predvsem od debeline rezin. Glejte, da se vam
ne zažge. Krompir je gotov, ko postane rjavkast. Temperaturo lahko med
samo peko regulirate, v kolikor vidite da je previsoka ali prenizka.
Ko je čips gotov, ga naložimo na krožnik, previdno, saj bo vroče.
Počakamo, da se ohladi in serviramo.
Dober tek
Ni komentarjev:
Objavite komentar