petek, 20. februar 2015

DOMAČ ČIPS

Za pripravo okusnega domačega čipsa ne potrebujemo veliko. Vse sestavine najdemo v kuhinji.

Za pripravo potrebujemo: 

  • česen 
  • krompir 
  • korenje
  • svežo špinačo ali ohrot
  • mleto rdečo papriko 
  • vegeto 
  • sol 
  • olje

 
Strok česna olupimo, zmečkamo, dodamo malo rdeče paprike, vegete, soli in 3 kapljice olja. Začimbe lsahko dodajate poljubno. Vse skupaj zmešamo in pustimo. Med tem olupimo krompir in korenje. Krompirja ne peremo, ampak ga samo obrišemo, da ohranimo njegov škrob. S strgalom ju narežemo na tanke rezine. Narezane položimo na pekač, jih na rahlo osušimo. Na krompirjeve rezine namažemo prej pripravljeno mešanico. Nato operemo svežo špinačo, jo dobro posušimo in položimo na pekač. Korenje in špinačo na rahlo osolimo. 
Pekač damo v naprej segreto pečico, na 180 C°. Pečemo ali bolje rečeno sušimo cca 10-15min. Špinačo vzamemo ven po 8-10min. Korenje in krompir se bosta pekla malo dlje, odvisno je predvsem od debeline rezin. Glejte, da se vam ne zažge. Krompir je gotov, ko postane rjavkast. Temperaturo lahko med samo peko regulirate, v kolikor vidite da je previsoka ali prenizka. 
Ko je čips gotov, ga naložimo na krožnik, previdno, saj bo vroče. Počakamo, da se ohladi in serviramo. 
 Dober tek

Ni komentarjev:

Objavite komentar