četrtek, 17. marec 2016

PLANT NANNY

Dobra dva meseca nazaj sem čisto po naključju odkrila to aplikacijo. Sama imam že od nekdaj probleme, kako spiti zadostno dnevno kolčino tekočine. Nošenje plastenk z vodo, se je končalo z napol prazno ali nedotaknjeno plastenko. Pri večletnem delu na bazenu, smo se hecali, da spijemo tako dovolj vode že iz bazena :P

Zavedam se, da je za pitje vode, potrebna le dobra volja in vztrajnost, kljub temu pa sem si sama pitje vode popestrila z animirano kot igrico oblikovano aplikacijo. 

Plant  Nanny je enostavna za uporabo. Dostopna je tako na itunes-Plant Nanny kot na Google play-PN



Ob prvi uporabi je potrebno izpolniti osebne podatke, kot so teža, fižična aktivnost, da ti lahko čim bolj natančno določi dnevno količino vode. Poleg tega lahko nastavite, da vas aplikacija sproti opominja kdaj je potrebno spiti  kozarec. Poleg osnovnih podatkov si na začetku zberete rožico, lahko jo poljubno poimenujete. Na začetku imate sicer omejeno izbiro rastlin, vendar se z uporabo in doslednim pitjem zbirajo semena, ki jih potem lahko vnovčite za druge rastline. 


Aplikacija me nekako spominja na tako priljubljene tamagočije, kjer si moral poskrbeti za hrano, vodo in aktivnosti živali. Plant Nanny je sestavljana tako, da si jo lahko maksimalno prilgodimo lastnim potrebam. Imate možnost izibre, koliko ml boste spili naenkrat. Na podlagi tega in dnevne količine, vam izračuna koliko kozarcev dnevno morate spiti. Sama imam nastavljeno na 250ml in moram dnevno spiti 10 kozarcev vode.





Z rednim pitjem vode vaša rastlina raste, pride do levela 4, nato jo je možno prenesti na vrt, kjer lahko zbirate vse vaše rastline. Vašo celotno uporabo, grafično prikaže v zgodovini. Jasen in enostaven pregled, vam omogoča da vidite, koliko ste spili skupno in posebej po dnevih. V koliko spijete preveč ali premal ovode vas na to aplikacija opozori. 


Z Plant Nanny sem zadovoljna, popestila je moje pitje, z animacijo in čakanjem kako rastline rastejo pa me nekako pritegne, da jo redno spremljam in sproti spijem. V kolikor neboste pili vam bo rastlina žejna, pazite le da se nebo čisto posušila.

Želim vam veliko pitja in zabave z Plant Nanny.


Za vse, ki iščete podobne aplikacije, imam še nekaj predlogov. WaterloggedDaily WaterWater Tracker in Water Drink Reminder

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar