sreda, 9. marec 2016

MANGO PARFAIT


Tole noro dobro sladico sem nekega petkovega večera okusila v noro dobri restavraciji sredi Maribora, v Rožmarinu. S sladico smo postali enostavno obsedeni, sanjali smo samo še mangote.
Pa sem se odločila, da jo bom poskusila narediti tudi doma. Kako hitro in kako malo je potrebno, da dobimo to sladico je skoraj neverjetno.
Vse kar potrebujejo je mango in grški jogurt. Poljubno lahko dodate tudi žličko meda.


Mango najprej olupite, narežete na majhne koščke. V kolikor je sladica namenjena večim osebam, uporabimo dva ali tri mangote. Na koščke narezan mango zmiksamo, da dobimo gosto zmes. Če imate zrel mango, po potrebi dolijemo pikico vode. V kolikor vam sam okus manga ni dovolj sladek, dodajte žličko medu.



Sladica je skoraj končana. Poiščemo lonček ali posodico. Proces kreiranja se lahko začne. Poljubno lahko ponovite vrstice. Začnemo z plastjo manga, sledi plast jogurta, nato spet mango in jogurt. 
Dokončano sladico pustimo v zmrzovalniku kašni 2 ali 3 ure. Preden postrežete lahko za piko na i dodate koščke manga, sama sem sladico okrasila z mandlji.


V kolikor sta neučakani in se sladici ne morete upreti, lahko sladico pojeste tudi takoj. Nič manj okusna ne bo.







Pa veselo sladkanje želim. 



Barb ;)





Ni komentarjev:

Objavite komentar